Ikke-angivet-2-01.png

Hej.

Velkommen til FG Blog. Her gir’ vi elever blik, ord og lyd på gymnasiehverdagen på Frederiksberg Gymnasium.

FG Ros-guide

FG Ros-guide

Det kan være en hård omgang at tage på Ros for første gang - ja endda selv hvis det er anden, tredje eller fjerde gang. Derfor sørger FG-bloggen selvfølgelig for, at I får en eksklusiv survival guide, så du ikke fucker dig selv alt for meget op i år (selvom er fysisk umuligt ikke at blive jævnt slejded efter en uge på Ros).

1. Husk the essentials:

 • Alkohol (En god tommelfingerregel er, at du kommer til at drikke 1 genstand pr. kilo kropsvægt pr. dag - men lad vær med at have alt for meget med hjemmefra)

 • Ølbong (En nødvendighed når du står kl 9 om morgenen og prøver at downe 3 bagende varme grønne Tuborg)

 • Gaffatape (Du kommer til at opdage ting, du aldrig nogensinde troede, man kunne bruge gaffa til på Ros, tag rigeligt med)

 • Tun m. pesto (Sandsynligvis hvad hoveddelen af din ros-diet vil bestå af, med mindre du kan få strukket SU’en til et par dixie burgers)

 • Kondomer (Ikke noget værre end en gang STI, når man er i gang med at lave "the perfect week")

 • Evt. noget at sove på/i (Yderst optional - det mest økonomiske er bare at hustle dig ind i nogle andres telte eller sove i en hæk)

 • Anlæg (Ellers er der jo for fanden ikke noget at blaste Tramper Torben på?!)

2. Få en god plads:

Så dig og dit squad har allesammen skaffet East-entrance billetter og også planlagt at I vil ligge midt i L. Fair nok, bare sørg for at komme senest D. 28 inden kl. 14, så burde I være good (få også et par mand ind og sidde i køen lige så snart, I er inde på venteområdet, det er major key). Sørg også for at have nogle stabile løbere, der også er klar på at tage en wurd, hvis nogle adems prøver at fjerne jeres presenning, mens I sætter camp op.

3. Vær stiv. Hele tiden.

Ros skal opleves med en konstant promille på minimum 2 -  ja ellers kommer du nok heller ikke til at kunne holde festivallivet ud. Det kan godt være, det virker helt ulogisk, men det bedste for kroppen når du bliver vækket af Technopiik, kl 6:30 i et 50 grader varmt telt og med hamrende tømmermænd, det er faktisk en reparationsbajer9 - det er altså frem med ølbongen lige fra morgenstunden af, og så er det ellers bare om at få kværnet nogle grønlandske rundstykker.

4. Folk stjæler

Folk stjæler alt, hvad de kan komme til på Ros, et godt råd er derfor kun at tage ting med, som du ikke er bange for at miste, da der er god sandsynlighed for, at du får din camp/telt gennemrodet, mens I/du er væk. Som udgangspunkt skal du dog selv lade vær med at stjæle folks ting, da du kan få klippet armbåndet for det. Dog er der enkelte undtagelser til denne regel: 

 • Stole, borde og trækvogne tilhører ikke nogen på ros - hvis du ser nogen af delene, så tager du dem bare, det gør alle andre.

 • De sidste par dage, hvor alle alligevel er taget hjem, må du alligevel gerne stjæle, så længe campen er tom.

5. hold dig ren

Bad er en luksus på Roskilde, derfor skal du betale penge og stå i kø for at få et varmt bad, dog er der gratis adgang til de kolde, men her er life-hacken: hvis du er medlem af Fitness World, kan du gå 2 km ned til det center, der ligger inde i Roskilde by og bade der gratis. Der er meget bedre forhold. Derudover ligger der selvfølgelig vandposter ved alle toiletterne på hele pladsen, som du kan vaske dig ved - kan klart anbefales at finde en plads tæt på dem bare ikke så tæt, at det stinker af pis 24/7. (Ps. der er selvfølgelig søen, men... Det vil jeg ikke anbefale).


6. Sådan hustler du mad

Når du på efterhånden har fået spist alt det tun, du havde med hjemmefra og er begyndt at lure på, hvor fråd den mad, alle andre går rundt og spiser, er, kan det være, det er tid til at udforske, hvad Ros’ kulinariske side har at byde på. Efter du har taget en runde ved alle madboderne, går det nok op for dig, at maden på Ros er HERRE dyr, så du må ty til plan B: scam. Stort set alle dem der arbejder hos de forskellige boder på Ros er frivillige festivalgæster, der ofte er pænt boozede - dette og sammenlagt med at der ofte er ret meget kaos foran boderne gør, at det ekstremt nemt at scamme sig til gratis mad på følgende vis: saml diskret en brugt kvittering op fra jorden foran madboden, derefter går du bare hen i udleveringen og beder om det, der nu end står på kvitteringen = gratis fråd.

7. Hold dine bajere kolde

For at være helt ærlig, så er der ikke nogen reel måde at holde sine bajere rigtig kolde på hele døgnet rundt. Her er dog tre gode fifs, man alligevel kan bruge:

 1. Kun tag de øl med hjemmefra, som du har tænkt dig at drikke i køen og på første dag - køb øl undervejs på festivalen, enten de afkølede rammer fra boder på pladsen eller tag et smut ind til den Kvickly, der ligger på Allegade 51 inde i Roskilde (de har et helt rum fyldt med afkølede bajere og sodavand).

 2. Skaf en lille oppustelig børnepool, fyld den op med vand, stil den i skyggen og smid jeres bajere ned i den.

 3. Smid øllene ind under teltet, så de når at blive kolde hen over natten, og der er varme reparationsbajer.


God Roskilde! 

Lad os blive til noget

Lad os blive til noget

"Sommerferie sommersumarum" + Horoskoper

"Sommerferie sommersumarum" + Horoskoper