Ikke-angivet-2-01.png

Hej.

Velkommen til FG Blog. Her gir’ vi elever blik, ord og lyd på gymnasiehverdagen på Frederiksberg Gymnasium.

”Det hele gik ud på at vi skulle lave et eller andet, der fik folk til at ændre deres vaner.”

”Det hele gik ud på at vi skulle lave et eller andet, der fik folk til at ændre deres vaner.”

Har du også langt mærke til nogle små, farverige forandringer, der har indfundet sig på FG på det seneste? Har du fået øje på en hinkebane i kantinen eller et farvet vindue på 1a-gangen? Har du også undret dig over, hvem der står bag disse sjove tiltag? Det har jeg, og jeg har derfor fået fat i tre 1.g billedkunstelever, der har kunnet forklare mig, hvad det hele egentlig er for noget.

 ”Det hele gik ud på at vi skulle lave et eller andet, der fik folk til at ændre deres vaner.” Forklarer Viola fra 1.U. Billedkunstholdene har arbejdet med interventionskunst, som er en kunst, der forholder sig til omgivelserne og de akutelle problemer. Interventionskunsten henvender sig direkte til sine modtagere og de bliver på den måde en del af kunstværket. Amalie fra 1.U forklarer at ”en intervention er, når man laver en lille ændring i sin hverdag, som har en større effekt.”.

Dette var også formålet med interventionskunsten på FG: ”Det skulle ikke være noget voldsomt, det skulle bare være en lille ting, der enten fik folk til at tænke noget eller til at ændre deres vaner.”. Viola og hendes gruppe satte fokus på FG’ernes dårlige vane med ikke at rydde op efter dem selv i kantinen: ”Vores projekt var en hinkebane, der gik hen til skraldespanden. Vores ide var at sætte fokus på det, at der ligge en masse skrald i kantinen, så vi ville gøre det til en leg at smide skralden ud.”. Ifølge Viola har deres kunstværk gjort at skraldespanden har været fuld, men desværre ligger der stadig skrald i kantinen.

For Amalie og hendes gruppe var det også renligheden på FG, der var i fokus: ”Vi lavede et spil, som vi endte med at kalde snus-i-bøtte, fordi vi var ret trætte af, at der ligger fugtig snus rundt omkring på skolen. Pointen er, at man spytter snusen ud og forsøger at ramme en målskive, hvis man rammer, falder snusen så ned i bøtten, og så er den samlet dér i stedet for at ligge alle mulige andre steder.”.

Snus-i-bøtte: interventionskunst med formålet om at samle den brugte snus på FG

Snus-i-bøtte: interventionskunst med formålet om at samle den brugte snus på FG

Helin 1.Z og hendes gruppe var også med til at pynte FG med interventionskunst. De havde et politisk formål med deres kunstværk: ”Vores projekt var et farvet vindue, hvor vi havde skrevet #noterrorism; det er en peacewall, hvor man kan tage selfies for at vise at man støtter fred og er imod terrorisme.”.

#noterrorism: interventionskunst med formålet om at skabe fred

#noterrorism: interventionskunst med formålet om at skabe fred

Er du blevet nysgerrig, kan du stadig finde nogle af kunstværkerne rundt omkring på FG - men det er desværre ikke alle kunstværkerne, der har overlevet. Eksempelvis røg snus-i-bøtte-spillet hurtigt ned fra væggen. Amalie ved ikke, om spillet er blevet revet ned ved et uheld eller om der er tale om sabotage, men hun pointerer, at nogle måske godt kan blive støt over kunsten fordi den ”(…) gør opmærksom på noget, man godt ved med sig selv, man ikke burde gøre, men som man gør alligevel.”

Snus-i-bøtte nu på gulvet

Snus-i-bøtte nu på gulvet

Greatest Gallaguide

Greatest Gallaguide

Løgnen om ligestillingen

Løgnen om ligestillingen