Ikke-angivet-2-01.png

Hej.

Velkommen til FG Blog. Her gir’ vi elever blik, ord og lyd på gymnasiehverdagen på Frederiksberg Gymnasium.

Ugens Citat- return

Ugens Citat- return

“At leve er ikke nok. Solskin, frihed og en lille blomst må man ha’“. -H.C. Andersen

Hvad lever vi for? og hvorfor lever vi overhovedet? Dette er to af livets helt store spørgsmål, dog vil jeg ikke komme nærmere ind på dem for denne gang. Jeg vil dog se nærmere på personen, der i denne omgang leverer en omgang vise ord og ordene selv.

H. C. Andersen, et navn de fleste af os kender og måske enda har op til flere associationer med. Han er en mand af fortiden og kan derfor nogle gange være svær at relatere til, men jeg tror, at vi allesammen måske bare en enkelt gang har følt os som “ den grimme ælling”. Han gav os fantastiske historier i en tid, hvor folket havde brug for en lille “escape” fra den barske hverdag.

“At leve er ikke nok.”, første del af dette skønne citat minder os om at bare være til, trække vejret og banke med hjertet ikke er nok. VI kan sagtens bare sidde og leve, men hvilken gavn, glæde eller forandring bringer det, i min er erfaring ikke særligt meget hvis overhovedet nogen.

“Solsking, frihed og en lille blomst”, i anden del giver H.C. Andersens egne input til, hvad der kan give det at leve en værdi. Solskin er skønt, smukt og varmer, solen er også en væsentlig faktor i, at vi overhovedet kan leve her på jorden. Derfor finder jeg det yderst meningsfyldt, at Andersen påpeger dette. Frihed, den giver nærmest lidt sig selv. Jeg tror, de fleste ville mene at egen fri vilje er en stor faktor i glæden ved at leve. En lille blomst, tror jeg er noget vi nu til dags tager forgivet. En lille blomst er smuk og idyllisk, og man glemmer ofte, hvor meget den har været igennem, for at vi kan få glæde af den. Blomster tillægges også alverdens forskellige symboler, fx. er påskeliljen symbol på livets sejer over døden.

PS. Hvis du også godt kan lide solskin og nyder en lille blomst i ny og næ. Så kunne det måske være en idé for dig at checke miljø-udvalget ud!

Hvorfor Feminisme?

Hvorfor Feminisme?

Marts horoskoperne!

Marts horoskoperne!