Ikke-angivet-2-01.png

Hej.

Velkommen til FG Blog. Her gir’ vi elever blik, ord og lyd på gymnasiehverdagen på Frederiksberg Gymnasium.

Lærernes brevkasse 4

Lærernes brevkasse 4

“P.S. Jeg har været inde og se din mad; gal den er klam, jeg tror ikke du får noget problem med at sælge din ’save-the-world’ story”

Kære brevkasse

Jeg har kun fået 33 likes på mit seneste instagram-opslag! Arghh altså. Jeg har brugt så lang tid på at finde et godt filter og de perfekte hashtag (jeg endte med #healthyliving #bloggerlife). Og så er der kun 33 mennesker, der liker (selvom jeg har 347 følgere!) - hvad fuck sker der for folk? Jeg troede mine veninder, var loyale, men turns out de er nogle fucking slanger. Egoistike bitches altså. Synes I jeg skal slette billedet igen? Lade som om det aldrig er sket? Jeg tør ærlig talt ikke at komme i skole på mandag, for jeg er simpelthen ved at dø af skam. Jeg har allermest lyst til ændre mit navn til Ursula, farve mit hår pink, pakke mine ting og rejse til Cuba for at leve resten af mine dage som kommunistisk prostitueret. Hvad synes I jeg skal gøre?

Kærlig hilsen
En 3.G’er omgivet af slanger

 PS. Vil I ikke please gå ind og like billedet (det med avokado-maden) og eventuelt give mig et følg - det ville betyde ALT!


Kære slange-omringede 3.g’er

 Det lyder godt nok voldsomt, jeg kan godt forstå, at du er i panik. Men prøv lige at tænk dig om engang: Hvorfor skulle dine veninder pludselig fra den ene dag til den anden forråde dig på den måde? Hvad har du gjort dem? Jeg tror, at det hele er én stor misforståelse: Der kan være mange grunde til, at dine veninder ikke lige har fået liket dit billede. Fx har 2. sæson af Ex on the Beach lige haft premiere, så det giver mening, hvis dine veninder har haft for travlt til at være på Instagram. Jeg synes derfor, at du skal starte med at spørge de 314 følgere (eller bare de nærmeste 203 til at starte med), hvorfor de ikke har liket dit billede. Hvis de - mod forventning - rent faktisk har ignoreret dit billede med vilje, fordi de er for blinde til at værdsætte et velvalgt filter, må du sætte hårdt mod hårdt: True dem med ikke at like deres billeder i de næste to uger. Det kan virke voldsomt, men i alvorlige situationer, kan man sætte hårdt mod hårdt.

Mvh. den likende
PS: Hvis du har råd, findes der vist nok nogle flinke mennesker på nettet, som man kan købe likes af - det kunne du måske overveje, bare lige for at komme ind i kampen igen.


Kære Medusa.

Du skal own’e up til, at du har taget et freakin’ dårligt billede af en super kedelig kartoffelmad, eller hvad det var. Du skynder dig lige ind, og retter dine lame-ass hashtags til #trashtag og så skriver du, at du har været med til at samle 42 sorte sække med skrald ind, hvor din mad var med til at fylde godt ud. Når dine fake snake friends så peger, og griner af dig på mandag, så spørg dem, om de ikke er fan af jordkloden. Drop nogle facts på dem! Plastikskrald dræber mere end 1,1 millioner havfugle hvert år, og i løbet af de sidste 25 år har man ryddet næsten 53 millioner cigaretskod, 15 millioner stykker madpapir og 10 millioner plastikflasker op på strande verden over! Jeg gør bare min del, hvad gør du for at redde verden? Hvis du står sammen med en af dine ægte veninder, mens du siger det, så stik hende lige et high-five!

Det tror jeg kunne se meget fedt ud.

 XOXO
Mr. Teach.

 P.S. Jeg har været inde og se din mad; gal den er klam, jeg tror ikke du får noget problem med at sælge din ’save-the-world’ story.


Kære skamfulde 3.G’er

 Det er måske første gang, men med al sandsynlighed ikke sidste gang, du står ansigt til ansigt med følelsen af skam. Det kan faktisk blive meget, meget værre, men lad os ikke dvæle for længe ved det. Skam er kort sagt en følelse, du må lære at håndtere. Vender vi os mod litteraturhistorien, der som livsvisdommens evige bartender altid står klar til at skænke en sjus, tematiserer eksempelvis den tyske forfatter Heinrich von Kleist skam i dramaet Amfitryon fra 1803. Den, der skammer sig hos Kleist, er dronning Alkmene, fordi hun, til sin store rædsel, opdager, at hun er kommet til at have sex med guden Zeus i stedet for sin ægtefælle. Alkmene klager sin nød over sit fejltrin med følgende replik: "Lad mig flygte fra disse tusinde blikke / Der som krydsende køller slår mig ned", og citatet fortæller os to ting om skammen: 1) Dine tanker om flugt og død er helt igennem klassiske skammetaforer og 2) Skam er social konstruktion, som det – parentetisk bemærket – oftest er kvinder, der ligger under for. Når du føler skam, er det altså, fordi du er kommet på kant med de sociale normer, og skal vi prøve at se positivt på det, kan det samtidig blive din anledning til at udfordre og problematisere dem. Så prøv næste gang med #nofilter og #noshame, så er jeg overbevist om, at hjerterne vælter ind.

Kærlig hilsen
Lærerværelsets litterat


Har du et dilemma, så skriv ind til lærernes brevkasse på klaraamalie@outlook.dk

Løgnen om ligestillingen

Løgnen om ligestillingen

FG Stilen: Mads 1.u!

FG Stilen: Mads 1.u!