Ikke-angivet-2-01.png

Hej.

Velkommen til FG Blog. Her gir’ vi elever blik, ord og lyd på gymnasiehverdagen på Frederiksberg Gymnasium.

“For mig handler det om at være en del af noget, jeg elsker”

“For mig handler det om at være en del af noget, jeg elsker”

I anledning af den snarlige og længe ventede teaterkoncert, har FG-bloggen taget kontakt til et par af ildsjælene bag den hovedsageligt elev-producerede opsætning. En af disse elever er Adam (3.Z), som vi på bloggen har været heldige nok til at få lov interviewe om hans involvering som sanger på musikholdet.

Hvorfor har du meldt dig på musik?

“Musik er en stor del af min personlighed. Jeg er vokset op med musik omkring mig, så for mig handler det om at være en del af noget, jeg elsker.”

Hvad skal du synge?

“Jeg skal synge 'Folsom Prison Blues’ af Johnny Cash og jeg er korstemme på ‘Call Me’ af Starley, ‘I Want To Break Free’ af Queen og ‘Should I Stay Or Should I Go’ af The Clash.”

Og hvad kan du eksempelvis fortælle om 'Folsom Prison Blues’?

“Jeg synes, at det er et rigtig godt sangvalg ift. stykket. Jeg vil faktisk sige, at det er en af de bedste sange og sangvalg sammenlignet med andre års teaterkoncerter. Med hensyn til handlingen passer stykket også godt ind.”

Hvad kan du så sige generelt om musikken i årets opsætning?

“Musikken består primært af 70’er- og 80’er-klassikere. Der er stor kontrast i genrevalgene. Der er f.eks. både blues og en masse upbeat musik. Tematisk passer musikken også til handlingen i stykket, så hvis man kan lide temaerne i musikken, vil man også kunne lide den samlede teaterkoncert.”

Så hvilken rolle vil du sige, at musikken spiller i opsætningen?

“Musikken sætter stemningen og understreger nogle af de følelser og handlinger, som omgiver skuespillet. Hvilken type publikum vil du så - ud fra setlisten - anbefale at se teaterkoncerten? Folk med smag indenfor 70’erne og 80’erne. Hvis man kan lide komik med meta-humor, vil jeg også anbefale det. “

Lærernes brevkasse 3

Lærernes brevkasse 3

Interview med Manuskriptforfatter på Årets Teaterkoncert

Interview med Manuskriptforfatter på Årets Teaterkoncert