Ikke-angivet-2-01.png

Hej.

Velkommen til FG Blog. Her gir’ vi elever blik, ord og lyd på gymnasiehverdagen på Frederiksberg Gymnasium.

Interview med Manuskriptforfatter på Årets Teaterkoncert

Interview med Manuskriptforfatter på Årets Teaterkoncert

Årets teaterkoncert ligger lige om hjørnet. Den udmønter sig, som genre-navnet indikerer, bl.a. i at kunne præsentere publikum for så vidt musik som teater. Hvis man har set en af FG’s tidligere teaterkoncerter, vil man sandsynligvis kunne spore musikvalg i årets teaterkoncert, som varierer kraftigt fra de seneste to års temaer: 1980’er kontra nutid og western. Årets musikvalg har hverken rod i en bestemt tidsperiode eller en bestemt genre. Hvis man studerer playlisten, ligner den mest af alt en gave til FG’eren, med ørene peget mod fortidens alternative hits. FG-bloggen har haft æren af at interviewe en af årets tre manuskriptforfattere Solbjørgh (3.B), om musikvalgene i årets teaterkoncert.


Hvordan vil du selv beskrive den valgte musik?

“Det er en bred musikoplevelse. Både ny og ældre musik er repræsenteret. Jeg synes også at numrene hver især indeholder liv, energi og dybde. Det tror jeg er fællesnævneren for musikken.”


Den brede musikoplevelse er både at finde i genrerne og det tidsperiodiske spænd, repræsenteret i teaterkoncerten. Fra Johnny Cashs ‘Folsom Prison Blues’ fra 1957, til Amy Winehouses ‘Valerie’ fra 2007, har teaterkoncerten et spænd på 50 år og kommer derudover forbi undergenre af rock, såsom psykedelisk rock, pop-rock og rockabilly, samt alternativ pop og R&B.


Hvor stammer idéerne til numrene fra? Musik-valgene er ret alternative?

“Det er ganske simpelt. Vi er nemlig også ret alternative i vores musiksmag, os manusforfattere.”

Men tager man højde for noget bestemt, når man vælger sange?

“Handlingen er selvfølgelig vigtig at tage højde for. Sangen ‘Valerie’ er f.eks. parallel med handlingen. Det samme gælder f.eks. også ‘People Are Strange’ og ‘Folsom Prison Blues’. Vi har også bevidst prøvet at inkludere alle aldersgrupper i vores musikvalg. Det er derfor vi både har sange fra 1950’erne og helt op til nutiden.”


Hvad med stemning eller genre? Har i gjort jer forhåndstanker om den slags?

“Ikke specielt. Måske underbevidst ift. start- og slutnummeret. ‘Valerie’ som er det mest dansable nummer, kommer også ved en fest-scene. Det er nok heller ikke helt tilfældigt.”


Her på redaktionen vil vi naturligvis heller ikke snyde jer læsere for en velovervejet opvarmnings-playliste, bestående af samtlige numre fra årets teaterkoncert. Find den vedhæftede playliste, nedenfor denne artikel.


“For mig handler det om at være en del af noget, jeg elsker”

“For mig handler det om at være en del af noget, jeg elsker”

Tiden er knap!

Tiden er knap!