Ikke-angivet-2-01.png

Hej.

Velkommen til FG Blog. Her gir’ vi elever blik, ord og lyd på gymnasiehverdagen på Frederiksberg Gymnasium.

la Seyne sur Mer tur-retur

la Seyne sur Mer tur-retur

Fra 20.-25. januar var 15 elever fra 2. og 3.g på udveksling i feriebyen la Seyne sur Mer i Sydfrankrig. Her er en række erindringer, erfaringer og erkendelser fra turen.


21.01.2019

Chocopops, Frosties, pandekager fra en pose og noget suspekt, hvidt toastbrød, det var, hvad der stod på morgenbordet hos min værtsfamilie i Frankrig. "We go in one minut" sagde de, da jeg skulle til at sætte mig i den røde stol. Alors, ingen morgenmad til mig. Men hvad betyder også mad, når man har solskin og ægte provence-stemning? For ikke at tale om udsigten over et dybtblåt hav?

Køreturen til skole gik ad små, kringlede bjergveje. Min værtsfar kørte stærkt, og jeg havde hjertet siddende oppe i halsen. Der var ingen cykler udenfor gymnasiet, men et hav af scootere. Skolen indefra, stod også i skrap kontrast til gode gamle fg. I klaseværelserne var der ingen computerere, ingen snakken, og da læren kom ind i klasen, rejste alle eleverne sig op. Forstod jeg hvad læreren talte om i den to timer lange fransktime? Absolut ikke. Men jeg sad med maven fuld af sommerfugle ved tanken om alle de oplevelser jeg skulle have i Toulon, Marseille og i la Seyne sur Mer.

50740870_2032542066801414_382111716927864832_n-2.jpg
fullsizeoutput_4918.jpeg
Scooter-parkering udenfor gymnasiet i la Seyne sur Mer

Scooter-parkering udenfor gymnasiet i la Seyne sur Mer

23.01.2019

Okay, så vi tabte i laser game til de franske elever og hvad så? Det kan da godt være, at de havde 20.000 point, og at vi kun havde 3000, men det kunne ikke få os ned med nakken. Heller ikke kommunikationsproblemer kunne ryste os, faktisk, var det rimelig underholdende at høre dem forsøge sig på engelsk, ligesom, at vi sikkert havde lydt ganske komiske på fransk. Nogle eksempler:

Vi havde vandret dagen lang i Toulon fra butik til butik (jeg havde købt mindst et par kilo fransk slik) og trætheden begyndte så småt at indfinde sig. En af franskmændene forsøgte at foreslå os, at vi fandt en bænk, men han vidstre ikke, hvordan han skulle forklare det på engelsk. Efter lang tids prøven udbrød han desperat: "I want to sit me!". (Red: vi fandt ham heldigvis en bænk kort efter)

Vi stod I køen til et supermarked (Som nævnt tidligere, har jeg fyldt kurven godt op med søde sager), og en af franskmændene pegede på kassedamen (en ældre kvinde med tyndt, lyst hår) og spurgte helt uskyldigt: "You want to do her?" (Red: Jeg tror han mente at kassen var ledig)

Vi var på vej ud af en restaurant, da en af pigerne får følgende besked fra sin værtspige:"I need to know where you are and who you are". (Red: jeg tror hun mente: hvor du er og hvem du er sammen med)

Vi sad i båden, der sejlede mellem Toulon og la Seyne sur Mer, og en af franskmændene fortalte om sin bror, som han hadede, eller rettere: "I ate my brother". (Red: h udtales ikke på fransk).

Danseundervisning

Danseundervisning

Tagterassen på operaen i Toulon

Tagterassen på operaen i Toulon

IMG_8506.JPG

25.01.2019

Vi var en smule trætte, det kan jeg ikke benægte, men vi var også tilfredse. Et skønt udvekslingsophold var ved at have nået sin ende. Men hvad havde vi så fået med os i bagagen (udover fransk slik)? Jo, vi havde lært en række vigtige gloser på fransk, f.eks:

-"Tu parles trop vit"

(Du snakker for hurtigt)

-"Trop vit!!"

(For hurtigt!!)

-"Parle plus LENDEMAIN"

(Snak LANGSOMMERE)

-"je ne comprend rien"

(Jeg forstår intet)

-"Il y a une toilette?"

(Er der er toilet?)

-”Où est la toilette?"

(Hvor er toilettet?)

-"C'est très compliqué"

(Det er meget kompliceret)

-"Tu comprends?"

Forstår du?)

-"Ta gueule!"

(Hold kæft)

Desuden havde vi lært nogle skønne mennesker at kende, og vi hade fået én på opleveren. Sidst men ikke mindst, havde vi lært at "l'intérieur”, ikke betyder de indre kvaliteter men derimod det kødelige indre (altså fissen).

À tout à l'heure😘

Streetart i Marsielle

Streetart i Marsielle

Februar horoskoperne!

Februar horoskoperne!

Scoretest til fastelavnsfest

Scoretest til fastelavnsfest