Ikke-angivet-2-01.png

Hej.

Velkommen til FG Blog. Her gir’ vi elever blik, ord og lyd på gymnasiehverdagen på Frederiksberg Gymnasium.

Lyden af FG - UAH-special

Lyden af FG - UAH-special

På Ud-Af-Huset-dagen fik vi en snak, med forskellige elever på sangskrivningsholdet om deres musikalske inspirationer, musikkens betydning og deres relation til musik.

I SA-16 mødte vi Gustav (3.d) og Philip (3.e), som begge har en interesse for musik. De lytter begge til en del musik, spiller selv instrumenter som guitar, og er altid villige til at lære noget nyt og teste deres evner af. Gustav nævner at betydningen i musik - for ham - helt enkelt er glæde og en fritidsinteresse. Philip udtrykker derimod, uden tøven, at musik betyder alt for ham. Udtalelsen viser tydeligt drengenes forskellighed og de nævner også begge at det har været en udfordring at skulle lære at samarbejde. Samtidig mener de begge at de har lært meget, af den udfordring. De har begge knyttet et musisk bånd til hinanden gennem country. Deres sang udspringer af Gustavs oplevelse af en september-solnedgang. De nævner bands som Pink Floyd, Muse og Linkin Park som inspirationer. Generelt mærker man begge drenges tilknytning til rock-genren, gennem hele samtalen.

IMG_20180914_120048-01.jpeg

En anden gruppe (som ønsker at være anonyme) har valgt at lave musik, i en meget forskellig genre ift. rock-genren. Mødet med den anonyme gruppe gav os en interessant samtale, om rap og hip-hop. Gruppen har valgt ‘self-image’ som deres tema og udtrykker stor passion, for såvel den valgte genre, som det valgte emne. Gruppen skiller sig ud, ved deres passionerede udtalelser. De nævner i flæng NF, Frank Ocean, A$AP Rocky, Kanye West og Nas som inspirationskilder, såvel som familie, i form af en af gruppens kusiner. Gruppens tekstarbejde foregår på engelsk og der er generel konsensus i gruppen om at dansk hip-hop er groet fast i ensartede tekster og latinamerikanske rytmer. Deres ambitionsniveau virker højt, og de taler med overbevisende skarphed. De nævner betydningen ved at bryde rammerne og at de ikke synes man kan kalde nogen former for musik dårlig, så længe den er unik og skiller sig ud. Til sidst understreger de begge, at musik der prøver at udkomme med et budskab, automatisk har en større betydning, for dem, selvom musik ikke nødvendigvis skal have et budskab i sin tekst.

Kend din rektor

Kend din rektor

Søde sager og flotte kager

Søde sager og flotte kager