Ikke-angivet-2-01.png

Hej.

Velkommen til FG Blog. Her gir’ vi elever blik, ord og lyd på gymnasiehverdagen på Frederiksberg Gymnasium.

Kend din rektor

Kend din rektor

Vi kender hende alle sammen, vores søde rektor Maja, men ved vi egentligt, hvem hun er som person nu - og hvem hun var før? Få de sjove facts lige her.

Maja - rektor.png

Fakta

Navn: Maja Bødtcher-Hansen

Alder: 46 år

Stilling: Rektor

Gik på HF 

 

Hvad var din største bommert i HF?

”Hold nu op, det er mange år siden,” siger hun efterfuldt af en tænkepause.

”Jeg pjækkede helt vildt fra idræt. Jeg gad simpelthen ikke, det er sandheden”

Noget som ingen andre ved om dig?

”Som 14-årig flyttede jeg hjemmefra i en lejlighed på Frederiksberg.”                                               

 Maja var allerede dengang en fighter og kæmpede for at opnå sine mål, om det så krævede hårdt arbejde, ”For at betale huslejen, arbejdede jeg hver aften på en restaurant.”

Men udover alt det hårde arbejde var der også plads til lidt sjov: ”Jeg var en ’World of Warcraft-haj’.”

”Da jeg var 22 år, blev jeg gravid og fik mit første barn,” siger Maja efterfulgt af et lille let smil på læben, ”og blev en af de unge mødre.”

Et af de mere mærkelige facts er, at Maja er blevet kørt ned af en lastbil og derfor kan hun ikke bøje sin ene fod, så hvis hun går lidt sjovt, ved I hvorfor.

Hvordan var din stil i gymnasiet?

”Et sted mellem flippet og punk,” siger Maja, og uddyber: ”Det var huller i bukserne, alt tøj var sort, næsering, sort hat og store støvler”. Stilen viser hun også så fint frem på billedet fra de yngre dage.

Hvordan var du som elev? - Lavede du ALDTID dine lektier?

”Jeg var en meget aktiv elev, blandede mig i alting, diskuterede alt, ikke altid positiv.”

Men vores kære rektor var ikke kun en højtråbende rebel, hun brugte også sine diskussionsevner til noget nyttigt: ”Jeg var formand for elevorganisationerne”. Men bag det sorte tøj og høje støvler gemte der sig et englebarn som studerede hårdt (dog kun op til eksamenerne): ”Op til eksamenerne gik jeg meget efter gode karakterer, så der blev alle lektier lavet.”

Hvad står der i din hue?

Med et smil på læben siger Maja: ”Jeg har ingen hue”. Det var noget kikset, hvis man som HF’er havde en hue, eller som Maja mente: ”Det var noget småborgerligt pis.” Traditionerne som vi følger i dag var ikke noget, som Maja og hendes klassekammerater fulgte dengang: ”Der var næsten ingen, som dukkede op til translokationen.”

Det er lidt sjovt, at det i dag er Maja, som ikke engang deltog i sin translokation, der i dag står foran alle de nye studenter på dagen og holder tale.

maja .jpg

Majas liv nu

Maja har i dag ifølge hende selv forandret sig meget, men er det nu også helt rigtigt?

Hvad laver du i din fritid?

Jeg spiller meget brætspil i min fritid”. I dag er Maja altså gået endnu længere tilbage i tiden til før computerens indtog. Derudover har Maja også holdt fast i det sociale liv: ”Jeg går ofte ud at spise med nogle af mine mange veninder”. I dag har hun bare sin rektorløn til at finansiere alle cafeturene.

”Sport dyrker jeg kun fordi jeg skal, for at holde mig live”. Dejligt at høre, at Maja i dag får dyrket lidt idræt modsat sin ungdom, selvom det stadig ikke lige er det fedeste.

Hvordan er din familie?

”Jeg er meget familiemenneske, med mand og 3 børn, hvor 2 er flyttet hjemmefra”.

Maja og hendes mand Thomas har været sammen, siden de var 15-16 år, Godt gået Maja! Den stadigt bragende forelskelse bliver illustreret godt på billedet fra deres yngre dage.

Noget du går op i?

”Jeg går meget op i uddannelsespolitik!” Den meget aktivt diskuterende og ikke altid positive Maja kan stadig dukke op, når der vises noget om uddannelsespolitik i medierne: ”Det kan få mig til at råbe af tv’et”. Gennem hele Majas liv har tanken om uddannelser altid fyldt meget og det gør stadig som rektor her på FG.  

Hvad kendetegner dig?

Maja beskrev sig selv i de yngre år som ”Jeg var ekstrem ekstrovert! En meget social og udadvendt person” og det virker ikke til at have ændret sig, da flere lærere fra FG udtaler: ”Maja er en meget målrettet og modig person med en klar holdning. Hun er fuld af energi, en rigtig energibombe, og hvad hun får opnået i de vågne timer er utroligt.”

Tre til tango

Tre til tango

Lyden af FG - UAH-special

Lyden af FG - UAH-special