Ikke-angivet-2-01.png

Hej.

Velkommen til FG Blog. Her gir’ vi elever blik, ord og lyd på gymnasiehverdagen på Frederiksberg Gymnasium.

Ugens Citat- Uge 48

Ugens Citat- Uge 48

“What good is the warmth of summer, without the cold of winter to give it sweetness”

Hvad er varme uden kulde? Hvad er lys uden mørke? Hvad er highs uden lows? Hvad er godt uden ondt? Hvad er liv uden død?

Modsætninger! Vi tænker måske ikke særlig meget over det, men det er ofte modsætninger, som giver noget dets betydning. Lad os tage udgangspunkt i noget alle sikkert relaterer til. Det tidspunkt man får fri, og nu har resten af dagen til at være sammen med vennerne. Dette tidspunkt er jo kun fedt, fordi man finder skole mindre fedt. Jeg vil derfor argumentere for, at det er fordi at vi går i skole, at det er super fedt at have fritid. Altså to modsætninger der alligevel er forbundet. Vi møder hele tiden modsætninger her i livet, og jeg tror det er vigtigt, at huske på at det er som glæde og tristhed. Der kun værdi i glæde, fordi at du har været trist.

Hvis man tænker lidt videre, så tror jeg modsætning mellem liv og død er det samme. For hvor meget vil du virkelig præstere, hvis du vidste at du altid havde dagen imorgen til at gøre det. Jeg er ikke stolt af det, men jeg ved da godt, hvad jeg ville få gjort, og hvad der altid ville kunne vente til en anden dag. Jeg tænker, at der ikke lige umiddelbart er nogen der ser frem til døden, men samtidig er døden det sted, der giver livet sin værdi. At vide at noget ikke varer forevigt giver det en højere betydning end, hvis det varede evigt.

Hvilken FG'er er du?

Hvilken FG'er er du?

SRP-Guide

SRP-Guide