Ikke-angivet-2-01.png

Hej.

Velkommen til FG Blog. Her gir’ vi elever blik, ord og lyd på gymnasiehverdagen på Frederiksberg Gymnasium.

Lyden af FG - Rappolitics

Lyden af FG - Rappolitics

I mandags blev den længe ventede Rappolitics-workshop afholdt i FG’s musiklokaler. FG-bloggen var til stede og fulgte den passionerede forsamling rap-glade FG’ere.

Workshoppen foregik langt hen af vejen som et slags endagskursus i rappen som udtryksform. Efter underviserne Emil Ske og Nicklas Bertelsens egne opvisninger i lyrisk ordgøgl, gik undervisningen derudaf, med gennemgang af hvordan man optimerer forskellige centrale elementer af sin rapkunst. Mit indtryk er, at langt de fleste elever fik vigtige guldkorn med sig, og at de forbedrede deres stilarter gennem de talrige flow-lege og rim-lege. Med disse basale elementer som startpunkt udviklede workshoppen sig langsomt over i et debatforum. Utallige referencer og erfaringer føg mellem de rapkæftede tunger, og inspirationskilder blev stablet verbalt. Alle fra Grandmaster Flash til Kendrick Lamar, fra N.W.A. til Queen Latifah blev rundet og satte alle deres fingeraftryk i elevernes egne tekster. Mundene stod - passende nok - ikke stille og temaerne: frirum, skabertrang, mødesteder, feminisme og opråb - alle bragt på bane af underviserne - blev vejet og leget med. Den dansksprogede rap fik et skub med på vejen i form af en fælles analyse af Bobby Shams “Blå”, en rap der drager paralleller mellem kriminelle, navnligt indenfor narkohandel, og politikere.


Til disse tre timers vanvids-passion stod sidste time af workshoppen i stærk kontrast. Denne time prægedes af nervøs stilhed, koncentration og forventningspres. Timen blev nemlig brugt til individuel tekstskrivning og forberedelse til den afsluttende cypher (når flere rappere mødes og rapper nyskrevne og hidtil uhørte tekster for hinanden og eventuelt et publikum). Dele af processen og produktet kan opleves i den vedhæftede video.


FG'er Skaber Musikvideo Med FG's Mediefags-Udstyr

FG'er Skaber Musikvideo Med FG's Mediefags-Udstyr

Lærernes brevkasse

Lærernes brevkasse